FIRMA PADA KA PONORU

Sindikat GRAS-a: Nećete nam smanjiti plate i tople obroke!

Arhiva19.03.14, 14:13h

Sindikat radnika komunalne privrede KJKP GRAS saopćio je danas da uposlenici GRAS-a povlače svoj pristanak na smanjenje plaća i toplog obroka

GRAS novaSindikat radnika komunalne privrede KJKP GRAS saopćio je danas da uposlenici GRAS-a povlače svoj pristanak na smanjenje plaća i toplog obroka.

Sindikat u saopćenju navodi da je, iako nevoljno, prihvatio da se izvrši smanjenje plaća za 10 posto i toplog obroka za četiri marke počevši od januara ove godine, s tim da se ispoštuju sve tačke sporazuma, a radi stabilizacije firme, što bi dovelo do poboljšanja u prijevozu putnika, kao i statusa uposlenika GRAS-a.

-Svjedoci smo da nijedna tačka koja se ticala Uprave preduzeća i Vlade Kantona Sarajevo nije ispoštovana, pa se postavlja pitanje kome je stalo do opstanka ove firme - navodi Sindikat u saopćenju.

Uposlenicima GRAS-a, kako dodaju, sigurno jeste, jer su oni ti koji su prihvatili smanjenje svojih neredovnih primanja, iako su znali da se zaključci koji se odnose na Vladu KS-a i upravu preduzeća neće ispoštovati.

- Umjesto da firma počne poslovati uzlaznom putanjom ona strmoglavo pada ka ponoru. Zato obavještavamo nadležne i javnost da uposlenici GRAS-a povlače svoj pristanak na smanjenje plaća i toplog obroka. Ukoliko vlasnik i uprava firme budu htjeli otvoriti nove razgovore ili ispuniti svoje obaveze iz spomenutog sporazuma, mi smo otvoreni za sve što će spasiti preduzeće i poboljšati egzistenciju njegovih uposlenika - navodi Sindikat u saopćenju.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook