PRAVA POSLASTICA

Mmm, ovakvu tortu još niste probali

Arhiva19.03.14, 08:34h

Kombinacija kokosa i manga čini ovu tortu pravim egzotičnim osvježenjem

mango tortaKombinacija kokosa i manga čini ovu tortu pravim egzotičnim osvježenjem.

 

Potrebni sastojci:

 

4 žumanjka

50 g šećera 

2 bjelanjka

40 g brašna 

10 g gustina

20 g kakaa u prahu

2 manga (cca 600 g)

4 žlice likera od kokosa

2 žumanjka

100 g šećera

5 listova želatine

2,5 dl slatkog vrhnja

žlica šećera

kokosovo brašno

 

Priprema

 

Dno kalupa za tortu (24 cm) obložiti papirom za pečenje.

 

Za tijesto: žumanjke s polovinom šećera kremasto izmiješati. Bjelanjke čvrsto izraditi s ostatkom šećera. Brašno, gustin i kakao izmiješati, prosijati i naizmjenično s bjelanjcima dodati smjesi od žumanjaka te oprezno metlicom za snijeg izmiješati. Tijesto izliti u kalup za tortu, izravnati te peći oko 25 min. na temp. 175°C. Pečeni biskvit ostaviti da se hladi. Tada oprezno odvojiti papir i jednom uzdužno prerezati.

 

Za kremu: mango oguliti, jezgru odvojiti te mango narezati na kockice. Par kockica manga ostaviti sa strane za ukrašavanje. Želatinu omekšati u hladnoj vodi. Kokosov liker zajedno sa žumanjcima i šećerom izmiješati. Staviti na štednjak da zakuha. Zatim skloniti sa štednjaka. Želatinu ocijediti i izmiješati sa smjesom od likera i žumanjaka. Dodati narezani mango, izmiješati i ostaviti da se ohladi.

 

U međuvremenu čvrsto izraditi 2,5 dl slatkog vrhnja i metlicom za snijeg lagano izmiješati s kremom od manga. Donji biskvit staviti na tanjur i obruč kalupa staviti oko biskvita. Zatim biskvit namazati kremom, staviti gornji biskvit, lagano pritisnuti te ostaviti u hladnjaku da se krema stvrdne. Najbolje preko noći!

 

Za ukrašavanje: 2,5 dl slatkog vrhnja zajedno sa žlicom šećera čvrsto izraditi i tortu izvana namazati. Tortu posuti obilno kokosovim brašnom, ukrasiti šlagom i komadićima manga.

 

Savjet: umjesto manga, mogu se upotrijebiti breskve ili marelice.

 

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook