NOVA TEORIJA O BOEINGU 777

Posada je poginula u herojskom pokušaju da spasi avion od požara?

Arhiva18.03.14, 10:58h

Bivši šef američke Federalne agencije za avijaciju vjeruje da je posada nestalog Boeinga 777 poginula dok su herojski pokušavali spasiti avion od požara

malezijski avion

Bivši šef američke Federalne agencije za avijaciju vjeruje da je posada nestalog Boeinga 777 poginula dok su herojski pokušavali spasiti avion od požara.

Billie Vincent, koji je na čelu spomenute agencije bio u 1980-ima, odbacio je teorije o terorističkom napadu ili samoubilačkoj misiji, piše Jutarnji.

Umjesto toga, Vincent vjeruje da su se piloti i ostatak posade borili s vatrom u prtljažnom dijelu aviona, prije nego li ih je u konačnici sve svladao dim.

- Dosad objavljeni podaci najvjerovatnije upućuju na problem s opasnim materijalima. Takav scenarij počinje erupcijom opasnih materijala unutar prtljažnog prostora, bilo oni nepropisno zapakirani ili samo ilegalno poslani, ili oboje - kaže Vincent, stručnjak koji je radio i na slučaju Lockerbie.

Vincent vjeruje da je požar krenuo u prtljažnom prostoru i da je postupno uništio komunikacijske sustave. Tvrdi da bi otrovne pare i dim brzo svladali posadu, putnike i kokpit.

Vincent pretpostavlja da je jedan od pilota uspio navući masku s kisikom i vratiti Boeing na kurs prema Kuala Lumpuru. Strelovite uspone i padove objašnjava činjenicom da posada od silnog dima nije ništa mogla vidjeti, sve dok se nisu stabilizirali na 11,500 metara.

- Avion tada nastavlja letjeti dok ne ostane bez goriva, a zatim se ruši, navjerojatnije u okean - kaže Vincent.

Vincent, koji je odigrao nekoliko ključnih uloga prilikom otmica američkih aviona u 1980-ima, vjeruje da Boeing 777 nije sabotiran.

- Nema niti jedne indicije da su piloti povezani s nestankom aviona. Pitanje oko dvojice putnika s ukradenim pasošima vrlo je jednostavno, oni su samo željeli ilegalnim putem zatražiti status izbjeglice u Njemačkoj. To je to - zaključio je Vincent.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook