POTPISAO UREDBU

Putin priznao Krim kao suverenu državu

Arhiva17.03.14, 19:43h

Prije nekoliko trenutaka ruska agencija RIA objavila je vijest da je ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao uredbu kojom se poluotok priznaje kao suverena država

Krim - RusiPrije nekoliko trenutaka ruska agencija RIA objavila je vijest da je ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao uredbu kojom se poluotok priznaje kao suverena država.

Vršitelj dužnosti ukrajinskog predsjednika Oleksander Turčinov rekao je u ponedjeljak u Kijevu da je spreman za pregovore s Rusijom oko Krima, ali da nikada neće prihvatiti aneksiju poluotoka.

'Spremni smo na pregovore ali se nikad nećemo pomiriti s aneksijom teritorija', rekao je Turčinov u televizijskom obraćanju naciji.

U tom obraćanju, Turčinov je također kazao da će svaka akcija koje potiče masovne nerede u Ukrajini biti smatrana 'podržavanjem vojnog agresora i zločinom protiv države'.

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova ranije je odbacilo ruski prijedlog o stvaranju kontaktne skupine koja bi bila posrednik u krizi i sugerirala promjene ukrajinskog ustava.

Ministarstvo je također pozvalo ukrajinskog veleposlanika u Rusiji na konzultacije.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook