ČESTITKE IZBORNOM POBJEDNIKU

Izetbegović: Povjerenje SNS-u i Vučiću je glas za evropsku i demokratsku Srbiju

Arhiva17.03.14, 16:08h

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci za postignuti izborni rezultat na prijevremenim izborima u Srbiji, održanim u nedjelju, saopćeno je danas iz Predsjedništva BiH u Sarajevu

Bakir Izetbegović Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je čestitku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci za postignuti izborni rezultat na prijevremenim izborima u Srbiji, održanim u nedjelju, saopćeno je danas iz Predsjedništva BiH u Sarajevu.

- Uvjeren sam da povjerenje koje su u velikom broju građani Srbije dali Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci znači glas za demokratsku i proevropsku Srbiju. Nadam se da će nova vlada Srbije nastaviti politiku regionalne saradnje i uzajamne podrške na putu ka članstvu u Evropsku uniju.

Stabilnost regije zapadnog Balkana ključni je uslov za snažniji ekonomski oporavak i privlačanje direktnih stranih ulaganja. U tom kontekstu, očekujem intenziviranje saradnje dviju država, kao i ubrzano rješavanje međusobnih otvorenih pitanja - navedeno je u saopćenju iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook