LIDER SDA SANDŽAKA ODUŠEVLJEN IZBORNIM REZULTATIMA

Ugljanin: Očekujem da Vučić i mene pozove u vladu

Arhiva17.03.14, 15:59h

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas kako je vrlo zadovoljan izbornim rezultatima koje je ostvarila ta stranka na izvanrednim parlamentarnim izborima i da očekuje poziv za buduću vladu Srbije

sulejman ugljaninLider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas kako je vrlo zadovoljan izbornim rezultatima koje je ostvarila ta stranka na izvanrednim parlamentarnim izborima i da očekuje poziv za buduću vladu Srbije.

"Izašli smo samostalno, kao prepoznatljiva bošnjačka nacionalna stranka, koja 24 godine u kontinuitetu izlazi samostalno i štiti interese Bošnjaka i bori se za pravo bošnjaka u Republici Srbiji" rekao je Ugljanin.

On je Tanjugu izjavio kako je rezultat postignut zbog činjenice da je SDA Sandžaka imala dobru viziju, dobru procjenu i hrabrost, da jedina od svih sandžačkih bošnjačkih stranaka izađe samostalno i da je "od svih stranaka pojedinačno u Sandžaku ostvarila najbolji rezultat i dobila najveću podršku građana".

"To nam daje pravo, nakon ovako velike pozitivne izborne pobjede, da u budućnosti vlada može da računa na našu podršku u daljem vođenju održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja u Republici Srbiji", poručio je Ugljanin.

Na pitanje očekuje li da će sudjelovati u budućoj vladi, Ugljanin je rekao kako to očekuje.

 "S punim pravom očekujem da će gospodin Vučić, sad kao čovjek koji je dobio apsolutnu podršku građana u Srbiji, u skladu sa tim, pozvati nas. I ne samo zbog toga, očekujem više poziv zbog činjenice da je SDA Sandžaka, nakon završenih prošlih izbora 2012. godine u srpnju, dala legitimitet onoj skupštinskoj većini da formira  proeuropsku vladu" rekao je Ugljanin.

On je ponovio kako je SDA Sandžaka SNS-u i SPS-u dala "demokratski legitimitet kao bošnjačka manjinska stranka" i da smatra da dijele zajednički uspjeh na svemu što je učinjeno po pitanju održivog razvoja, EU, kako i po pitanju rješenja pitanja Kosova, odnosno Briselskog sporazuma, koji je ključni faktor za trajnu stabilnost na Balkanu.

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook