ALEKSANDAR VUČIĆ KAKVOG JAVNOST NE POZNAJE

Patologija mračnog mladoženje: Nepoznati detalji iz života novog lidera Srbije...

Arhiva17.03.14, 14:57h

Ono o čemu srbijanska mahala najviše nagađa u posljednje vrijeme jeste ljubavni život Aleksandra Vučića, koji on drži daleko od javnosti... Neke priče su ipak procurile

ksenija vucic

Pripremila: Dina GANIBEGOVIĆ

Srpska napredna stranka na jučerašnjim izborima u Srbiji odnijela je ubjedljivu pobjedu, pa je interes za njenog lidera Aleksandra Vučića još više porastao. Za one koji nisu dovoljno upoznati sa likom i djelom Vučića, donosimo kratak pregled zanimljivosti iz života očito napopularnijeg političara u Srbiji u posljednjih desetak godina.

Mada to Vučić nikada nije krio, ali ni previše isticao, trenutno najmoćniji čovjek Srbije ima bosanske gene, a porijeklo vodi iz Čipuljića kod Bugojna. Iako je rođeni Beograđanin, Vučić je u Bugojnu prije rata često provodio ljetne i zimske raspuste, te nerijetko pomagao porodici u teškim poslovima, a i danas voli da navrati u Čipuljiće gdje mu žive stric Drago i strina Anđelka. Čak je najavio i da će ličnim entuzijazmom obnoviti porušene kuće u Bugojnu tokom posljednjeg rata.

Međutim, ovdašnja javnost najbolje ga je upamtila po 'krvavoj' izjavi da će za svakog ubijenog Srbina biti ubijeno stotinu Muslimana, a koju je izrekao 20. jula 1995. godine, neposredno nakon krvoprlića koje se desilo u Srebrenci. I danas, kada se pomene Vučićevo ime, ova izjava bolno odjekuje u ušima svih onih koji su preživjeli strahote posljednjeg bosanskog rata.

No, umije Vučić biti mnogo šarmantniji i simpatičniji od robusnog mladog demagoga, kakav je bio na početku svoje političke karijere. Široj javnosti u nešto ležernijem izdanju predstavio se prije pet godina, kada je u reality showu "Plesom do snova" pokazao svoje plesačke sposobnosti. Prosudite sami koliko je u tome bio uspješan...



Ipak, ono o čemu srbijanska mahala najviše nagađa u posljednje vrijeme jeste ljubavni život Aleksandra Vučića, koji je u internet arhivama i društvenim mrežama etiketiran kao "patologija mračnog neženje". A pnda su počelki da pišu i mediji...

Prvo je u oktobru 2008. tabloid „Svet“ objavio je vijest o Vučićevoj burnoj romansi s televizijskom voditeljicom Gordanom Juzbašić, premda je političar tada bio u braku. Strasti su se stišale ili je Vučić ušutkao medije, tek do decembra prošle godine malo šta se moglo čuti o privatnom životu srbijanskog lidera, da bi tada nekoliko tamošnjih medija objavilo informaciju da se lider SNS-a razveo od dugogogdišnje supruge Ksenije, s kojom je u braku bio od 1997. godine i s kojom ima dvoje djece, te da je oženio znatno mlađu ženu.

marija boskovic
Uskoro se kao novopečena gospođa Vučić počela pominjati i izvjesna Marija Bošković, direktorica sektora za odnose sa javnošću Telekoma Srbije.

Navodno, izabranica njegovog srca ovog puta je Tanja Đukanović za koju se pričalo da se s Vučićem viđala u Loznici i da joj je tamo kupio kuću.

tanja djukanovic
Navodno, izabranica njegovog srca ovog puta je Tanja Đukanović za koju se pričalo da se s Vučićem viđala u Loznici i da joj je tamo kupio kuću.

No, tu Vučićevim švalerskim manevrima nije kraj, jer se uskoro kao novopečena gospođa Vučić počela pominjati i izvjesna Marija Bošković, direktorica sektora za odnose sa javnošću Telekoma Srbije.

Ipak, pouzdanih informacija o Vučićevom posljednjem vjenčanju nema.

Kako god, novi lider Srbije zasigurno je najpoželjniji mladoženja među Srpkinjama, a možda i šire.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook