MILORAD DODIK, PREDSJEDNIK RS

Saradnja s vlastima Srbije, bez obzira na neke spekulacije, nije upitna

Arhiva17.03.14, 14:33h

Uvjeren je da će Srbija dobiti snažnu Vladu, koju podržava narod i na njoj će biti da ostvari političke ciljeve koje su zacrtali

Milorad Dodik novaPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Trebinju da će vlasti RS nastaviti da sarađuju s vlastima Srbije u kontinuitetu te tvrdi da to nikada nije bilo upitno.

- Postojale su neke spekulacije, ali, u svakom slučaju, mislim da nema nijednog zastoja, nijedne vidljive mogućnosti da dođe do prekida i usložnjavanja tih odnosa - rekao je Dodik i čestitao Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i njenom lideru Aleksandru Vučiću na izbornom rezultatu, na jučer održanim prijevremenim parlamentarnim izboriima u Srbiji.

Uvjeren je da će Srbija dobiti snažnu Vladu, koju podržava narod i na njoj će biti da ostvari političke ciljeve koje su zacrtali.

Dodik je u izjavi novinarima u Trebinju kazao da ne sumnja da će za to biti sposobnosti i da će se u tom pravcu Srbija kretati u narednom periodu.

Napomenuo je i da je važno da je Srbija prošla kroz fer i demokratske izbore, što niko ne spori.

- Dobio se jedan novi potencijal i kapacitet za reforme koje je Srbija sama odabrala - rekao je Dodik i ocijenio da je potpunu verifikaciju naroda dobilo ono što je SNS predlagala kao evropski put Srbije i potrebu da se ona modernizuje.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook