PRVI REZULTATI PRIJEVREMENIH IZBORA U SRBIJI

Nezapamćeno nadmoćna pobjeda Aleksandra Vučića, pregaženi Đilas i demokrati!

Arhiva16.03.14, 22:05h

Prema ovim preliminarnim rezultatima stanje je sljedeće: SNS je osvojila 47,6 odsto glasova, SPS 13,3 odsto, DS 6,6 odsto, a Tadić 6,1 odsto glasova

vučićPrema prvim izbornim rezultatima prebrojano je oko 55 odsto glasova, a prema njima su Aleksandar Vučić i SNS odnijeli nadmoćnu pobjedu nad svim drugim strankama u Srbiji. Prema ovim preliminarnim rezultatima stanje je sljedeće: SNS je osvojila 47,6 odsto glasova, SPS 13,3 odsto, DS 6,6 odsto, a Tadić 6,1 odsto glasova.

Konačan odziv, prema podacima CeSida, bio je 53,2 odsto od broja upisanih birača.

SNS - 48,8
SPS-PUPS-JS 14
DS 5,9
NDS 5,7
DSS 4,1
LDP 3,1
SVM 2,2


Od manjinskih lista, siguran je Savez vojvođanskih Mađara sa 2,2 odsto, dok SDA Sandžaka ima 0,9 odsto, a Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija 0,6 odsto.

U parlamentu, odnos snaga bi bio: SNS 156 mandata, SPS 43, DS 21, Tadić 19.

Ne skrivajući ogromno zadovoljstvo izbornim rezultatima, Vučić je večeras izjavio:

- Siguran sam da su građani poslije dugo godina prepoznali veliku priliku da možemo da budemo mudri, da radimo više i ponašamo se drugačije. Spremni smo da mnogima pružimo ruku, pokažemo da želimo da sarađujemo, i nijednog trenutka nikoga nećemo nipodaštavati, a kamoli pokušavati da ponižavamo zbog ovakvog izbornog rezultata. Naprotiv, želimo da čujemo njihove ideje. Za tu vrstu dijaloga smo spremni sa svim relevantnim političkim partijama - rekao je Vučić.

Prijevremeni izbori u Srbiji danas su se održali nakon što je predsjednik Tomislav Nikolić krajem januara potpisao ukaz o raspuštanju postojećeg saziva srbijanskog parlamenta, dvije godine prije redovnog isteka njegova mandata.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook