MISTERIJA NESTALOG AVIONA POPRIMA NOVE OBLIKE

Pilot Boeinga 777 bio politički fanatik koga je prije leta šokirala presuda omiljenom političaru zbog sodomije

Arhiva16.03.14, 17:12h

Kako saznaje “Mail on Sunday”, kapetan Zaharije Ahmad Šah bio je “opsjednuti” pristalica partije "Narodni pakt" koju vodi malezijski opozicioni lider i nekadašnji vicepremijer Anvar Ibrahim, kome je pod optužbom za sodomiju kobnog dana izrečena kazna od pet godina zatvora

zaharie ahmad shahPolicija preispituje mogućnost da je pilot nestalog aviona malezijske kompanije na letu MH370 oteo letJelicu kojom je upravljao, izrazivši na taj način bizarni politički protest.

Kako saznaje “Mail on Sunday”, kapetan Zaharije Ahmad Šah (53) bio je “opsjednuti” pristalica partije "Narodni pakt" koju vodi malezijski opozicioni lider i nekadašnji vicepremijer Anvar Ibrahim, piše srbijanski Blic.

Nekoliko sati prije nego što je misteriozno nestali avion poleteo iz Kuala Lumpura, a Šah sjedio za komandama u kabini, on je prisustvovao suđenju koje se završilo za njega deprimirajuće: Ibrahimu je pod optužbom za sodomiju izrečena kazna od pet godina zatvora.

Aktivisti koji vode kampanju u Ibrahimovu korist tvrde da je ovaj političar, glavni izazivač vladajuće partije u Maleziji, žrtva dugotrajne kampanje blaćenja i izmišljenih optužbi.

Policijski izvori su potvrdili da je Šah bio vatreni politički aktivista i psiholozi strahuju da je bio duboko uznemiren zbog odluke suda.

Pod takvim okolnostima, sedam sati kasnije preuzeo je komande Boeinga 777-200 u kome je bilo 239 putnika i članova posade i koji je ubrzo nestao na letu za Peking.

(Blic/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook