NIKAD NIJE PRONAĐEN

Nestali malezijski avion nije prvi takav slučaj, slično se desilo u Angoli 2003. godine

Arhiva16.03.14, 15:33h

Nestanak aviona "boing 777-200" kompanije Malaysia Airlines, kojem već više od sedmice dana nema ni traga, nije jedinstven slučaj u istoriji avijacije, a jedan od skorijih desio se u Angoli 2003. godine

malezijski avion

Nestanak aviona "boing 777-200" kompanije Malaysia Airlines, kojem već više od sedmice dana nema ni traga, nije jedinstven slučaj u istoriji avijacije, a jedan od skorijih desio se u Angoli 2003. godine, prenosi Blic.

"Boing 727" poletio je sa aerodroma u Luandi, prijestolnici te afričke države, i od tada ga niko više nije vidio. Značajna razlika u odnosu na slučaj malezijskog aviona je u tome što u angolskom nije bilo putnika, ali su okolnosti bez obzira na to i dalje podjednako čudne.

Jedini ljudi u tom avionu bili su su dvojica mehaničara - Amerikanac Ben Charles Padilla i John Mikel Mutantu, njegov pomoćnik iz Konga. Oni su se ukrcali kako bi avion spremili za naredni let.

Nijedan od njih nije imao letačku dozvolu, zbog čega su kontrolori leta bili preneraženi kada su vidjeli kako avion započinje rulanje na pisti i polijeće. Ko je upravljao letjelicom ostaje pitanje. Da li je to bio Padilla ili Mutantu, ili obojica? Ili su za komandama bili otmičari koji su neopaženo ušli u avion.

Istražitelji i dalje ne znaju šta se desilo, a ništa od aviona nije pronađeno uprkos intenzivnoj međunarodnoj potrazi. Neke od teorija poklapaju se sa onima u slučaju malezijskog aviona  - da je pao u okean, da je tajno sletio negdje, da ga je oborila nečija vojska, prenosi Blic.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook