ŠTA JE ZAPRAVO NA FOTOGRAFIJI?

Na prvi pogled, ovo je običan papagaj na drvetu. Ali, ako pogledate malo bolje...

Arhiva16.03.14, 13:58h

Na ovoj fotografiji na prvi pogled vidimo papagaja na drvetu, zakrivljenog kljuna, šarenog perja i oštrog repa. Ali, morate pažljivije pogledati da biste shvatili šta je zapravo na fotografiji

papagaj novaNa ovoj fotografiji na prvi pogled vidimo papagaja na drvetu, zakrivljenog kljuna, šarenog perja i oštrog repa. Ali, morate pažljivije pogledati da biste shvatili šta je zapravo na fotografiji.

Kreiranje ovog fenomenalnog djela trajalo je čitave četiri nedjelje. Autor je bivši svjetski šampion u “body paintigu”, 35-godišnji Johanes Stoter.

Na prvi pogled ono što vidimo na ovoj fotografiji je tropski papagaj, međutim, tek dobro oko uz malo napora može da uoči da je u stvari u pitanju žena koju je je Stoter tako dobro oslikao da iluziju predstave papagaja čini izuzetno vjernom na prvi pogled.

446106_papagaj_f

Njena lijeva noga predstavlja rep, a povijena lijeva ruka preko glave kljun papagaja, dok njena desna noga i ruka predstavljaju papagajeva krila.

Nimalo nije bilo jednostavno odraditi čitav ovaj posao, objasniti modelu kako da zauzme poziciju i da učinimo što vernijom sliku ptice. Koliko je bilo njoj teško da drži jednu istu pozu dugo vremena, isto toliko je i meni bilo komplikovano da uhvatim što vjerniji momenat foto kamerom. Konačno, vrlo sam sretan onim što smo postigli. Čak i dosta mojih prijatelja koji znaju čime se bavim nije uspelo da na prvi pogled prepozna da na ovoj fotografiji nije pravi papagaj. Kada su i spazili kako treba bili su zapanjeni – ispričao je sjajni Stoter.

 

(telegraf.rs/DPEO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook