IDEJE POKREĆU SVIJET

Prije godinu dana radio na benzinskoj pumpi, a sada je milioner zahvaljujući Facebooku

Arhiva16.03.14, 12:26h

Prije samo godinu dana 21-godišnjak Ben Cardwell radio je na benzinskoj crpki. Volio je rad s ljudima, ali nije volio taj posao

milionerPrije samo godinu dana 21-godišnjak Ben Cardwell radio je na benzinskoj crpki. Volio je rad s ljudima, ali nije volio taj posao. 

Počeo je razmišljati kako bi mogao zaraditi više novca i zahvaljujući jednoj dobroj ideji život mu se okrenuo naglavačke, piše Business Insider. 

Preko stranice "TradeMe" počeo je prodavati odjeću i elektroniku. Posao je išao sporo pa je otvorio stranicu "Deal Man" na Facebooku kako bi svima mogao pokazati što prodaje. Kada je prodao robu u vrijednosti od 800 dolara u jednoj noći shvatio da je na tragu nečeg dobrog. Mnogi su mislili kako je lud jer nitko neće kupovati odjeću preko Facebooka, ali bili su u krivu. Stranica je u kratkom roku dobila 100 tisuća fanova, a narasli su i prihodi od prodaje. 

Kada je Facebook promijenio pravila oglašavanja Cardwell je morao početi plaćati oglase kako bi njegovi postovi došli do svih fanova stranice i tada je prodaja eksplodirala. 

 

Stranica danas ima preko 200 tisuća fanova, a u prosincu 2013. Cardwell je od prodaje zaradio 1.1 milijun dolara. 

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook