VIDEO/ KAPITEN ZMAJEVA EKSKLUZIVNO IZ MINHENA

Zašto svi zvižde Džeki: Emir Spahić objasnio zašto se desio debakl protiv Egipta...

Arhiva14.03.14, 22:18h

Otvoreno, iskreno i samokritički vođa bh. Zmajeva je govorio o svemu što se dašava u ekipi posljednjih nekoliko mjeseci, posebno o njegovom i Džekinom odnosu sa selektorom Sušićem, te zašto je od početka sve ličilo na debakl

Emir Spahić u Face TVEmir Spahić, kapiten fudbalske reprezentacije BiH, javio se ekskluzivno, linkom iz Minhena u Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem.

Otvoreno, iskreno i samokritički vođa bh. Zmajeva je govorio o svemu što se dašava u ekipi posljednjih nekoliko mjeseci, posebno o njegovom i Džekinom odnosu sa selektorom Sušićem.

Poraz od ekipe Egipta Spahić je nazvao traumom, jer kaže da je od dolaska ekipe na pripreme, treninga i atmosfere u hotelu sve ličilo na debakl i traumu.

Naveo je da je bilo za očekivati kritike i zvižduke, ali on smatra da su to zaslužili cijela ekipa i stručni stožer, a ne samo Edin Džeko.
"Zašto nisu meni zviždali? Sve moje lopte sam dao protivniku, za dva gola sam ja indirektno krivac i onda se sve prelomi preko leđa naše najveće zvijezde i čovjeka koji je možda najzaslužniji za naš odlazak u Brazil", izjavio je Spahić.

Dodao je da je on iz tih zvižduka izvukao nešto pozitivno, i da mu je jasno da je narod promijenio sliku o reprezentaciji. Pozvao ih je da nikada ne sumnjaju u igrače jer ih neće iznevjeriti onda kada to bude najpotrebnije.

A evo šta je poručio bh. navijačima na pitanje: Šta će s nama biti u Brazilu?! 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook