NOVA TEORIJA O NESTANKU MALEZIJSKOG AVIONA

Šta je istina: Da li je ovaj čovjek oteo Boeing 777?!

Arhiva14.03.14, 18:43h

Neimenovani bloger smatra kako je moguće da su se piloti i ostalo osoblje javili između 1.30 i 2.40 sati u noći s petka na subotu te priopćili zahtjeve otmičara. Svoju ideju potkrepljuje činjenicom koja zbunjuje mnoge, a to je često mijenjanje iskaza i kontradiktorni podaci koje je u ovih sedam dana iznijela kompanija

otmičar malezijskog Boeinga 777U moru spekulacija i bizarnih teorija o nestanku malezijskog aviona Boeinga 777 pojavila se još jedna. Kineski bloger Aboluowang na temelju dosad prikupljenih podataka došao je do zaključka da je najizglednije da je avion oteo kopilot Fariq Abdul Hamid, piše Jutarnji.hr.

Neimenovani bloger smatra kako je moguće da su se piloti i ostalo osoblje javili između 1.30 i 2.40 sati u noći s petka na subotu te priopćili zahtjeve otmičara. Svoju ideju potkrepljuje činjenicom koja zbunjuje mnoge, a to je često mijenjanje iskaza i kontradiktorni podaci koje je u ovih sedam dana iznijela kompanija.

- Vjerujem kako su u avio kompaniji Maleysian Airlines namjerno zataškali čitav slučaj kako bi prikrili vlastitu nesposobnost i činjenicu da nisu reagirali na vrijeme, piše bloger i dodaje kako su oba pilota u kompaniji godinama dok je Hamid u avio kompaniju stigao tek 2007. godine.

Ipak, sve ovo ostaje samo na razini teorije jer ne postoje nikakvi konkretni dokazi da se radi o otmici. Ipak, istražitelji još ne mogu eliminirati niti jednu mogućnost, pa ni ovu.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook