SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST NAKON SMJENE MINISTRA SIGURNOSTI

Rušenjem Fahrudina Radončića Izetbegović i Lagumdžija načinili su od Dodika najmoćnijeg političara u BiH!

Arhiva14.03.14, 16:39h

Glasanjem za smjenu Fahrudina Radončića, Bakir Izetbegović i Zlatko Lagumdžija su objelodanili interesni pakt s Miloradom Dodikom i SDS-om. Time su od Milorada Dodika napravili najmoćnijeg političara u BiH što je, posljedično, veoma štetno po interese naše države i njen evropski put, navodi se u saopćenju Pres-centra Saveza za bolju budućnost BiH

Savez za bolju budućnostNa današnjoj sjednici Predsjedništva Saveza za bolju budućnost BiH usvojeni su sljedeći zaključci: 

1. Predsjedništvo SBB BiH daje punu podršku predsjedniku Fahrudinu Radončiću što kao ministar sigurnosti BiH nije formirao neustavni i nezakoniti krizni štab na nivou države i što nije podlegao pritiscima SDA i SDP-a da se tuku obespravljeni i osiromašeni građani. Mnogi su izgleda to i priželjkivali kako bi se i u BiH ponovio ukrajinski scenarij, čime bi se rasplamsale međunacionalne tenzije i kompromitirali opravdani razlozi socijalnog bunta građana.

2. Glasanjem za smjenu Fahrudina Radončića, Bakir Izetbegović i Zlatko Lagumdžija su objelodanili interesni pakt s Miloradom Dodikom i SDS-om. Time su od Milorada Dodika napravili najmoćnijeg političara u BiH što je, posljedično, veoma štetno po interese naše države i njen evropski put.

3. SBB je već četiri godine nesporni lider u borbi protiv korupcije i Predsjedništvo SBB-a iz tih razloga podržava i ohrabruje demonstrante da mirnim protestima istraju u svojim zahtjevima.

4. SBB konstatuje da ni nakon 24 godine, vlast SDA i SDP-a nema razvojni, ekonomski, socijalni, proevropski i nacionalni program. Oni se s više od 550.000 nezaposlenih i s najvećom korupcijom u Evropi ne mogu predstavljati kao navodni predstavnici bošnjačkog naroda i zaštitnici interesa naroda od kojeg oni kao vlast i dalje otimaju sve privilegije, saopćeno je iz Pres-centra Saveza za bolju budućnost BiH.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook