POTPREDSJEDNIK VLADE SRBIJE ISKULIRAO DODIKA I NJEGOVU STRANKU

Vučić: Ne odgovaram na uvrede SNSD-a, građani će na kraju odlučiti ko je demagog

Arhiva14.03.14, 14:53h

Ne odgovaram na uvrede, odgovorio je vicepremijer Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić, gostujući u četvrtak uveče u emisiji “Puls” BN Televizije, uoči vanrednih izbora u Srbiji zakazanih za nedjelju, 16. marta. Pristojni odnosi s rukovodstvom RS

aleksandar vučić1Ne odgovaram na uvrede, odgovorio je vicepremijer  Srbije i  lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić,   gostujući u četvrtak uveče u emisiji “Puls” BN Televizije,  uoči vanrednih izbora u Srbiji zakazanih za nedjelju, 16. marta. Pristojni odnosi s rukovodstvom RS.

Vučić je, zapravo, odgovarao na  novinarsko pitanje o  ocjeni delegata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika u Domu naroda Parlamentarne skupštine  BiH, Krstana Simića, da on (Vučić) propagira demagogiju zbog koje će završiti kao Slobodan  Milošević.

Njegova prva reakcija na  pitanje bila je da li je riječ o “Dodikovoj partiji” .

“Ne odgovaram na lične uvrede i na ružne želje. Hvala na lijepim riječima. Te riječi su izgovarali neki tajkuni u Srbiji još prije godinu dana, računajući da ću mnogo prije da završim. Nemam problem s tim kad ću ja da završim. Pomalo imam problem da u bosanskom  parlamentu pričate loše o Srbiji. Što se tiče demagogije, neka sami građani razmisle ko se bavi demagogijom, a ko radom”, izjavio je  vidno  potresen  Vučić u   programu koji  se prenosio direktno.

Istakao je da na neodgovorne riječi želi da da odgovor na odgovoran način, te da vjeruje da su građani razumjeli njegov odgovor delegatu, kako je podvukao, Dodikove partije.

Na pitanje kakvi su njegovi odnosi sa aktuelnim vodstvom RS, Vučić je kratko rekao da su “uvijek pristojni”.

“Moj posao je da koliko mogu uvijek i na svakom mjestu podržavam RS, da imam dobar i pošten odnos prema BiH, i ja to radim. Odgovorno sam se ponašao i tako ću nastaviti. Žao mi je što sam čuo ove riječi. Pomalo ste me iznenadili. Naučio sam to od ovih naših iz Srbije. Vidjet će građani RS i BiH šta će reći građani Srbije kome žele politički kraj, kome ne. Nadam se da taj čovjek nije mislio na neki teži kraj, već politički”, naglasio je Vučić osvrnuvši se ponovo na izjavu Krstana Simića.

Kada je u pitanju odnos prema RS-u Vučić je istakao da neizmjerno voli RS, jer polovina njegove familije živi u RS, jedan dio je u FBiH, a polovina u Srbiji.

“Rođen sam u Beogradu, ali su korijeni s ove strane Drine”, dodao je.

Podsjetio da je nakon izbijanja masovnih protesta u februaru, koji su eskalirali nasiljem i paljenjem bh. institucija, pozvao Milorada Dodika i Mladena Bosića u Beograd  kako bi i od njih zatražio da tada sačuvaju stabilnost bh. entiteta Republike Srpske (RS), te da im je zahvalan što su došli.

“Ja imam prijatelje u FBiH, među Bošnjacima, političarima, ali se ne miješam u sve te odnose. Ne miješam se, ne zbog toga što možda ne bih mogao ili imao pravo, već zato što želim da poštujem nekakav red i odgovoran odnos prema

svima koji se bave politikom s ove strane Drine”, rekao ja Vučić, objasnivši da je to učinio “iako dobro zna koliko narod teško živi i koliko je ljudi gladnih i u Bosni i u Srbiji”.

 

(rtvbn.com/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook