AL-SHIDDIJEVA DRAMATIČNA BORBA SA VREMENOM

Zašto će Al-Shiddija skupo koštati kašnjenje sa otvaranjem Sarajevo City Centra: Zara naplaćuje penale...

Arhiva14.03.14, 15:13h

Kako se saznaje, SCC još nema upotrebnu dozvolu od Ministarstva za promet Kantona Sarajevo. I tu nastaje golemi problem, jer stižu penali za kašnjenje koje naplaćuju veliki svjetski brendovi, a među njima je i kompanija Zara koja već od novembra, kada je centar trebao biti otvoren, naplaćuje svaki dan kašnjenja

Sarajevo City Centar završni radoviIako je njegovo svečano otvaranje sedmicama ranije pompezno najavljivano za 13. mart, Sarajevo City Centar juče nije otvoren.

Kako se saznaje, SCC još nema upotrebnu dozvolu od Ministarstva za promet Kantona Sarajevo.

I tu nastaje golemi problem, jer stižu penali za kašnjenje koje naplaćuju veliki svjetski brendovi, a među njima je i kompanija Zara koja već od novembra, kada je centar trebao biti otvoren, naplaćuje svaki dan kašnjenja

Stoga je prije nekoliko sedmica, u jeku unutrašnjih radova, najavljeno da će se 13. marta otvorilti samo shopping dio centra, dok će biznis prostor i ostatak SCC-a biti otvoreni kasnije.

Sudeći po reakciji Zlatka Petrovića, ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, i izjavi koju je dao za današnji Avaz, građani Sarajeva još će se načekati dok Sarajevo City Centar otvori svoja vrata, a u najboljem sličaju manji dio centra bi mogao proraditi eventualno za 15-tak dana.

- Ma, nema govora da otvore centar kada se još radi tehnički prijem. O tome nema više nikakve diskusije. Niti su dobili dozvolu, niti je završen pregled objekta. Bez toga centar ne može biti ni otvoren, to je sasvim jasno. Ovaj posao ne može se završiti za nekoliko dana. Sve se mora raditi po zakonu - kategoričan je ministar Petrović u izjavi za Avaz.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook