PAS HEROJ

Jazavičar žrtvovao svoj život kako bi spasio djevojčicu od napada bullmastiffa

Arhiva13.03.14, 19:16h

U nedjelju popodne u naselju Strelište, u Pančevu, odigrala se drama, kada je bullmastfif pojbegao iz svog boksa i napao jedanaestogodišnju djevojčicu. Posljedice napada bile bi mnogo veće da se u njihov okršaj nije umiješao mali jazavičar Leo, kako bi odbranio dijete. Nažalost, svoj herojski čin platio je životom, jer je dva dana nakon napada Leo podlegao povredama

jazavičar leoU nedjelju popodne u naselju Strelište, u Pančevu, odigrala se drama, kada je bullmastfif pojbegao iz svog boksa i napao jedanaestogodišnju djevojčicu. Posljedice napada bile bi mnogo veće da se u njihov okršaj nije umiješao mali jazavičar Leo, kako bi odbranio dijete. Nažalost, svoj herojski čin platio je životom, jer je dva dana nakon napada Leo podlegao povredama.

Milica Panajotović očevidac događaja i djevojka koja je jako voljela Lea, ispričala je priču koju ovih dana prepričava cijelo Pančevo.

- Bullmastiff je u nedjelju napao djevojčicu koja je vozila rolere u svojoj ulici. To je inače komšijski pas, koga su gazde uzele da noću čuva dvoršte, a dane je provodio u boksu. Tog popodneva je pobjegao, spazio dijete i skočio na njega. Ujeo je za ruku, a onda je počeo da je baca kao lutku sa jedne strabne ulice na drugu… Djevojčica je vrištala, a njene krike čula je komšinica koja je potrčala da je istrgne od razjarenog psa. Preduhitrio ju je njen hrabri jazavičar Leo.

 Milica kaže da je Leo lajao na bullmastiffa i pokušavao da ga napadne i odvrati njegovu pažnju od djeteta. Pas je svjesno žrtvovao svoj život, a u pomoć su mu pritekla i dvojica momaka koji su uspjeli da oteraju bullmastiffa i priteknu u pomoć povrijeđenoj djevojčici i Leu.

 -Dijete je odvedeno u bolnicu. Nažalost, državna veterinarska stanica odbila je da pruži pomoć Leu, jer dečko koji ih je nazvao nije bio njegov vlasnik. Leovi vlasnici shvatili su ozbiljnost njegovih povreda i odveli ga kod drugog veterinara…

 U veterinarskoj ambulanti “Spina” učinili su sve, moguće i nemoguće, da spase Lea. Operacija je uspješno izvršena i svi smo se nadali njegovom oporavku. Leo je sljedećeg dana čak i mahao repićem i sve je ukazivalo da će priča imati srećan kraj. Nažalost, Leo nije izdržao…

 -Leo je bio pas kojeg su voljeli ne samo njegovi vlasnici, već i cijela ulica, koja mu je zahvalna što je spasio život djevojčice. Svi ćemo ga pamtiti kao malog psa sa velikim srcem – ispričala je Milica.

 

(blic.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook