POSLANICI PREDSTAVNIČKOG DOMA PSBIH IZGLASALI SMJENU

Fahrudin Radončić nije više ministar sigurnosti BiH, iako su svi Hrvati stali uz njega!

Arhiva13.03.14, 14:24h

Inicijativu o smjeni ministra Radončića su podnijeli poslanici Kluba SDA, a za smjenu su glasali poslanici SDA, SDP, SNSD, SDS i PDP. Protiv smjene izjasnili su se poslanici HDZ-a HDZ-a 1990 i HSP-a

Parlament BiH_Fahrudin Radončić/Foto: AA

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na današnjem zasjedanju su izglasali smjenu ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, prenosi Anadolu Agency.

Podsjećamo da je Inicijativu o smjeni Fahrudina Radončića predložio Klub SDA, čiji poslanici smatraju da ministar sigurnosti nije učinio sve što je bilo u njegovoj nadležnosti kako bi zaštitio imovinu i građane tokom demonstracija širom BiH, tokom kojih su zapaljene zgrade Predsjedništva BiH, Arhiv BiH i nekoliko zgrada kantonalnih vlada.

Za smjenu je glasalo 28 poslanika, devet je bilo protiv, a pet suzdržano.

Inicijativu o smjeni ministra Radončića su podnijeli poslanici Kluba SDA, a za smjenu su glasali poslanici SDA, SDP, SNSD, SDS i PDP. Protiv smjene izjasnili su se poslanici HDZ-a HDZ-a 1990 i HSP-a.

glasanje za smjenu Radončića

(AA/md)

VEZANI TEKST: FAHRUDIN RADONČIĆ U PSBIH: Nije slučajno da su se nasilni protesti desili tamo gdje žive Bošnjaci, ali mojom smjenom nećete ništa riješiti


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook