FOTO/ SARAJEVO

Članovi udruženja 'Švicarac' protestuju ispred zgrade Federalnog parlamenta

Arhiva13.03.14, 11:13h

Korisnici kredita u švicarskim francima traže da Predstavnički dom Parlamenta FBiH razmatra njihove zahtjeve upućene Agenciji za bankarstvo FBiH

protest udruženja Švicarac u Sarajevu/ Foto: AABlizu 50 članova Udruženja korisnika kredita "Švicarac" se okupilo danas ispred Agencije za bankarstvo FBiH u Sarajevu, u znak protesta zbog kredita koje imaju u Hypo Alpe Adria Banci. Nakon okupljanja ispred Agencije za bankarstvo FBiH, demonstranti su se premjestili na plato ispred zgrade Parlamenta FBiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Oni su danas izašli na proteste treći put kako bi tražili ispunjenje zahtjeva te da bi im banka vratila razliku novca zbog kredita u švicarskim francima.

Predsjednik Udruženja korisnika kredita "Švicarac" Kemal Duraković je izjavio kako su oni tražili da Predstavnički dom Parlamenta FBiH na današnjoj sjednici na dnevni red uvrsti tačku o ispunjenju 12 zahtjeva kako bi se "ovaj problem jednom već počeo rješavati".

"Nama je rješenje tužba. Mi smo dobili već desetine presuda na Općinskom sudu u Mostaru i četiri u Banjoj Luci. Ovdje je ostala neravnopravna borba nas i ljudi koji imaju novac, a to je Hypo banka. Banka na svaki način pokušava da izlobira pravosnažnu presud koja bi pokazala da su oni bili u pravu, ali ja u ovoj državi vjerujem samo časnim sudijama i nikome više", poručio je Duraković.

Članovi Udruženja "Švicarac" imaju saznanja da će njihovi zahtjevi biti uvršteni na dnevni red današnje sjednice.

Demonstranti ispred zgrade Parlamenta FBiH stvaraju buku koristeći trube i pištaljke.

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook