DA SE UVJERE DA SE NE ODRŽAVAJU NIKAKVE BORBENE AKTIVNOSTI

Moskva dozvolila Kijevu posmatrački let nad Rusijom

Arhiva12.03.14, 19:49h

Rusko ministarstvo odbrane je reagovalo na izjavu vršioca dužnosti ministra odbrane Ukrajine Igora Tenjuha od 11. marta, u kojoj je rekao da Oružane snage Rusije vrše vojne vježbe u blizini istočne granice Ukrajine i na Krimu

Moskva novaUkrajini je dozvoljeno da izvede posmatrački let nad teritorijom Rusije kako bi se Kijev ubijedio da na ruskoj strani nema vojnih dejstava koji ugrožavaju bezbjednost Ukrajine, rekao je u srijedu novinarima zamjenik ministra odbrani Anatolij Antonov, prenijele su RIA Novosti.

Rusko ministarstvo odbrane je reagovalo na izjavu vršioca dužnosti ministra odbrane Ukrajine Igora Tenjuha od 11. marta, u kojoj je rekao da Oružane snage Rusije vrše vojne vježbe u blizini istočne granice Ukrajine i na Krimu.

"Ukrajinska strana nam se obratila sa molbom za izvođenje takozvanog hitnog posmatračkog leta nad teritorijom Ruske Federacije. Iako nemamo nikakvih obaveza da odobrimo ovakav let donijeli smo odluku da dozvolimo posmatračkoj grupi izvođenje takvog leta. Računamo da će se naše komšije uvjeriti u to da ruske oružane snage na svojoj granici ne održavaju nikakve borbene aktivnosti koje ugrožavaju bezbjednost Ukrajine", rekao je Antonov.

On je podsjetio da je 3. marta u zapadnom i centralnom regionu sprovedena vanredna provjera borbene gotovosti i da su se 7. marta sve jedinice vratile na svoja mjesta.

U Ukrajini je 22. februara došlo do nasilne smjene vlasti protestima koje Rusija smatra za klasični državni udar.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook