VIDEO/ NASTAVAK SUĐENJA SLAVNOM PARAOLIMPIJCU

Svjedočenje forenzičara: Pistorius je lagao u dijelu iskaza!

Arhiva12.03.14, 18:48h

Forenzičar je djelomično potvrdio priču Pistoriusa, optuženog za ubistvo djevojke Reeve Steenkap. No, postoji mogućnost da je slavni sportista u jednom dijelu iskaza - lagao

Oscar Pistorius u sudniciForenzički analitičar koji je svjedočio na suđenju Oscaru Pistoriusu rekao je kako optuženi vjerovatno nije imao proteze kada je usmrtio svoju djevojku Reevu Steenkamp i tako djelomično potvrdio sportaševu verziju događaja, piše Time.

Tužiteljstvo naime tvrdi da je sportista namjerno ubio 29-godišnjakinju nakon svađe, dok odbrana tvrdi kako je mislio da je uljez u kući. Pistorius tvrdi da nije imao proteze kada je prišao kupaonici i upucao djevojku. Kada je shvatio što se dogodilo, vrata kupaonice razbio je, tvrdi, palicom za kriket.

Stručnjak Johannes Vermeulen rekao je kako je do zaključka o tome da Pistorius nije imao proteze došao na temelju ugla pod kojim su ispaljeni hici. Međutim, tvrdi da je Pistorius bez proteza bio i u trenutku kada je provaljivao u kupaonicu, što nije u skladu s njegovom ranijom izjavom, kada je tvrdio da je nakon pucnjeva stavio svoje proteze, a onda se vratio u kupaonicu razbiti vrata palicom.

(Dnevnik.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook