EAST WEST CENTAR SARAJEVO

Predstava 'Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla' gostuje u Crnoj Gori

Arhiva12.03.14, 16:26h

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” autora i reditelja Harisa Pašovića će igrati u Podgorici u Crnogorskom narodnom pozorištu 14.3.2014., odnosno 15.3.2014. u Nikšiću

Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla

Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” autora i reditelja Harisa Pašovića će igrati u Podgorici u Crnogorskom narodnom pozorištu 14.3.2014., odnosno 15.3.2014. u Nikšiću.

Podsjećamo, na prošlim održanim Pozorišnim susretima u Brčkom predstava je osvojila pet nagrada uključujući: Nagrade za najboljeg reditelja, najboljeg glumca, najbolju glumicu i najbolju muziku na jubilarnom 30.-om festivalu, te se sa velikim uspjehom predstavila publici u Subotici na međunarodnom teatarskom festivalu Desire u Subotici.

U predstavi igraju Džana Džanić i Saša Handžić. U filmskom dijelu igraju Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić. Koreografiju je uradila zagrebačka koreografkinja Tamara Curić. U predstavi se uživo izvode nove i stare pjesme beogradskog benda S.A.R.S. Predstave “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je koprodukcija East West Centra Sarajevo i BNP Zenica.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook