FOTO/ PREDSJEDNIK RS U MOSKVI

Patrijarh Kiril nagradio Dodika za promociju hrišćanskih vrijednosti

Arhiva11.03.14, 19:30h

Njegova svetost patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril uručio je danas u Moskvi predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku odlikovanje Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, za istaknutu djelatnost na jačanju jedinstva pravoslavnih naroda i unapređenje i jačanje hrišćanskih vrijednosti u društvu

Dodik - patrijarh KirilNjegova svetost patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril uručio je danas u Moskvi predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku odlikovanje Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, za istaknutu djelatnost na jačanju jedinstva pravoslavnih naroda i unapređenje i jačanje hrišćanskih vrijednosti u društvu.

"Ovo dragocjeno priznanje daje mi nadu da ćemo zajedno, u miru i slozi, u borbi za napredak i dobro ljudi i naroda, sačuvati slobodu i dostojanstvo koji su veoma važni", rekao je predsjednik Republike Srpske.

Dodik je u obraćanju istakao da je veoma počastvovan ovim priznanjem, koje se dodjeljuje u koordinaciji Ruske pravoslavne crkve i Kabineta predsjednika Rusije.

"Naš Bog je Bog slobode. Naša vjera u takvog Boga načinila je od nas slobodarske narode. Sve što se događa posljednjih godina u Rusiji, a što svaki čovjek u Republici Srpskoj pažljivo prati, je povratak dostojanstva", poručio je, između ostalog, Dodik.

On je naglasio da Rusija pomaže Republici Srpskoj i da joj je pomagala kad je bilo nateže, ne samo moralno, nego i materijalno, što narod Srpske obavezuje na vječnu zahvalnost i ljubav, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Patrijarh Kiril je ovo priznanje predsjedniku Srpske uručio na svečanosti koja je održana u sali crkvenih savjeta Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook