VANREDNA SJEDNICA VIJEĆA MINISTARA BIH

Hitno izabrati nove rukovodioce policijskih agencija

Arhiva11.03.14, 16:56h

Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo sigurnosti BiH da uputi dopis Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH sa zahtjevom da se hitno okončaju procedure izbora kandidata za rukovodeće službenike policijskih agencija i dostavi ga Ministarstvu sigurnosti na postupanje, a isti dopis bit će upućen Domu naroda PSBiH na znanje

vijece ministara bihVijeće ministara Bosne i Hercegovine je danas na vanrednoj sjednici raspravljalo o aktuelnoj situaciji u policijskim agencijama u kojima je istekao mandat rukovodećim osobama.

Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo sigurnosti BiH da uputi dopis Nezavisnom odboru Parlamentarne skupštine BiH sa zahtjevom da se hitno okončaju procedure izbora kandidata za rukovodeće službenike policijskih agencija i dostavi ga Ministarstvu sigurnosti na postupanje, a isti dopis bit će upućen Domu naroda PSBiH na znanje.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić je pojasnio da je na sjednici zaključeno da Ministarstvo uputi zahtjev Nezavisnom odboru koji sada radi u tehničkom manadatu da počnu  intervjue s kandidatima koji su se prijavili za upražnjene funkcije.

- Predstavnički dom PSBiH izabrao je novi Nezavisni odbor, ali iz poznatih razloga blokade nije potvrđen na Domu naroda. Stoga ćemo naložiti sadašnjem sazivu da krene obavljati intervjue da bi Vijeće ministara BiH dobilo kandidatsku listu - kazao je Radončić.

Upražnjene su pozicije direktora Granične policije BiH i direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Dosadašnji dužnosnici, kaže Radončić, nastavit će raditi svoj posao do okončanja procedure oko izbora novih ljudi.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook