FOTO/ DOK JE PATOLOG OPISIVAO RANE KOJE JE ZADOBILA NJEGOVA DJEVOJKA

Pistoriusu pozlilo od detalja ubistva, povraćao u sudnici

Arhiva10.03.14, 14:56h

Patolog je tokom suđenja rekao kako je Reeva zadobila četiri ubojite rane. Ističe kako je bila ranjena u glavu dva puta, u kuk i u lijevu ruku. Pistoriusu je pozlilo

Oscar Pistorius u sudnici

Oscar Pistorius ni početak ovosedmičnog suđenja nije dočekao dobro. Dok je patolog detaljno opisivao rane koje je zadobila njegova djevojka Reeva Steencamp u noći kada ju je upucao, Pistorius je povraćao u kantu ispod klupe u sudnici.

Patolog je tokom suđenja rekao kako je Reeva zadobila četiri ubojite rane. Ističe kako je bila ranjena u glavu dva puta, u kuk i u lijevu ruku, javlja Daily Mail. Pistorius se ponovno slomio te se od plača tresao.

Sudac je u jednom trenutku htio prekinuti suđenje, no Pistoriusov advokat rekao je da njegov klijent želi čuti sve dokaze.

Oscar Pistorius u sudnici

Prošle sedmice Pistorius je pokrio uši rukama dok je njegov susjed opisivao prizor koji ga je zatekao nakon što je ušao u kuću olimpijske zvijezde. Ponovio je Pistoriusove riječi koji mu je tada rekao da je upucao svoju djevojku jer je mislio da je provalnik.

Podsjetimo, suđenje olimpijskoj i paraolimpijskoj zvijezdi počelo je u prošlog ponedjeljka. Rekao je kako se ne osjeća krivim za ubistvo djevojke Reeve Steenkamp na Valentinovo prošle godine. Pistorius je priznao da je ubio djevojku, ali tvrdi kako je mislio da je uljez. Ako ga proglase krivim za ubistvo s predumišljajem, prijeti mu doživotni zatvor.

(24sata.hr, DEPOPORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook