NA MJESTU GDJE JE VIĐENA NAFTNA MRLJA

Uočena olupina za koju se misli da su vrata nestalog malezijskog aviona

Arhiva10.03.14, 08:08h

Olupina, koja podsjeća na vrata aviona, pronađena je 90 kilometara južno od otoka Tho Chu, gdje je i jučer uočena naftna mrlja na vodi

Malaysia AirlinesVijetnamski zvaničnici tvrde da su tokom potrage za jučer nestalim putničkim avionom Malaysia Airlinesa u blizini svoje obale u Južnokineskom moru pronašli olupinu koja bi mogla biti vrata nestalog Boeinga, javlja Anadolu Agency (AA).

Zvanični vijetnamski list Thanh Nien javlja da je zamjenik načelnika Generalštaba vijetnamske vojske Vo Van Tuan izjavio da je jedan avion tragač pronašao predmet koji bi mogao biti olupina, odnosno vrata nestalog malezijskog aviona, koji je nestao rano prekjučer na liniji Kuala Lumpur – Peking, a u njemu se nalazilo 227 putnika i 12 članova posade.

Tuan je kazao da je olupina pronađena 90 kilometara južno od otoka Tho Chu, gdje je i jučer uočena naftna mrlja na vodi.

Dva broda vijetnamske vojske će biti poslana ka mjestu gdje su predmeti uočeni.

Iz Interpola je saopćeno da su dva putnika nestalog aviona putovali sa pasošima koji se od ranije vode kao ukradeni, a riječ je o pasošima Italijana Luigija Maraldija i Austrijanca Christiana Kozela, koji su mnogo ranije prijavili krađu svojih pasoša.

Dva putnika koji su koristili njihove pasoše trebali su iz Pekinga putovati ka Amsterdamu, a potom bi išli ka Danskoj, odnosno Njemačkoj.

Policija trenutno pokušava da otkrije identitet osoba koje koriste ukradene pasoše, a ovaj slučaj je nametnuo i istragu da se možda radilo o terorističkoj aktivnosti, odnosno otmici avina.

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook