FOTO/ PRIJETI IM DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA

Ovaj monstruozni par ženu s djetetom je držao kao robinju u podrumu punom zmija: 'Samo smo htjeli pomoći'

Arhiva08.03.14, 19:10h

Jessica Hunt i Jordie Callahan iz Ohioa (SAD) proglašeni su krivim za držanje u ropstvu sa elementima otmice, jer su mentalno zaostalu ženu sa ženskim djetetom mlađim od pet godina držali zaključanu u vlažnom podrumu bez toaleta i kupatila

Jessica Hunt i  Jordie Callahan

Jessica Hunt i Jordie Callahan iz Ohioa (SAD) proglašeni su krivim za držanje u ropstvu sa elementima otmice, jer su mentalno zaostalu ženu sa ženskim djetetom mlađim od pet godina držali zaključanu u vlažnom podrumu bez toaleta i kupatila.

Jessica Hunt i  Jordie Callahan

Prisljavali su je da obavlja sve kućne poslove i čisti za njihovim ljubimcima - pitonima i pitbulovima - kao i da njima samima pruža seksualne usluge po želji, a da ne bi pobjegla plašili su je svojim opasnim životinjama i prijetili da će naškoditi detetu.

Slučaj je otkriven kada je “robinja”, čije se ime ne navodi da bi se zaštitio identitet maloljetnog djeteta, uhvaćena kako krade u samoposluzi, zamolila da je odvedu zatvor jer kod kuće loše postupaju prema njoj.

Krenuvši tragom njene priče, policija je uhapsila Callahana i Hunt, koji su se branili da su samo pružili utočište poznanici - beskućnici. Istraga je međutim, pokazala drugačije.

Morbidni par je, naime, mentalno hendikepiranu ženu često zastrašivao i zlostavljao, podizao je socijalnu pomoć na koju je imala pravo, i plašio je svojim opasnim ljubimcima ako se pobuni.

Ako bi je pustili da negdje sama izađe - recimo u kupovinu - prijetili su joj da će dijete nastradati ako se ne vrati, odnosno da će ga prebiti ako se predugo zadrži, ili ako potroši previše novca.
 
Jednom prilikom su joj čak i kamenom smrskali šaku i poslali je kod ljekara, da bi bi im donijela lijekove protiv bolova koji se izdaju samo na recept, jer su oboje zavisnici od droge.

Jessica Hunt i  Jordie Callahan

Na sudu su se branili da su samo “htjeli da pomognu”, ali dokazi i izjave svjedoka - njihovih prijatelja koji su pristali da svjedoče uz nagodbu da sami budu oslobođeni optužbi za saučesništvo - teško ih terete.

Ukoliko budu proglašeni krivim po svim navodima optužbe, mogli bi biti osuđeni čak i na doživotnu kaznu zatvora.

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook