ZBOG PALJENJA ZGRADE PREDSJEDNIŠTVA BIH

Podnesene prijave za terorizam protiv sedam osoba, dvije uhapšene

Arhiva08.03.14, 17:57h

Osumnjičeni se dovode u direktnu vezu s paljenjem zgrade Predsjedništva BiH, odnosno Arhiva BiH

predsjedništvo bih - zapaljeno/ RSEPolicijski službenici Federalne uprave policije (FUP), postupajući u prethodnom periodu na identifikaciji počinilaca koji su izvršili paljenje zgrade Predsjedništva BiH i Arhiva BiH, jučer su lišili slobode dvije osobe N.T. i S.H. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo terorizam, a u vezi s krivičnim djelom napad na ustavni poredak.

Osumnjičeni se dovode u direktnu vezu s paljenjem zgrade Predsjedništva BiH, odnosno Arhiva BiH.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičene osobe N.T. i S.H. će tokom dana uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predate postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, osim navedenih osoba, tretira još pet osumnjičenih osoba inicijala A.M, F.I, K.L, B.B. i A.D. koji se dovode u vezu s navedenim krivičnim djelima.

Tokom aktivnosti koje je provodila Federalna uprava policije na identifikaciji počinilaca navedenih krivičnih djela, značajan doprinos su dali policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz FUP-a, a prenijela je Fena.

Kako saznaje Federalna televizija, pripadnici Federalne uprave policije danas su uhapsili Salema Hatibovića, koji je osumnjičen da je svojim autom dovozio benzin koji je korišten prilikom paljevine zgrade Predsjedništva BiH.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

VEZANI TEKSTOVI: FUP LIŠIO SLOBODE I DRUGU OSOBU ZBOG 'TERORIZMA': S.H. uhapšen zbog paljenja zgrade Predsjedništva BiH

FUP U PROCESU IDENTIFIKACIJE POČINILACA KRIVIČNOG DJELA 'TERORIZAM': Uhapšen N.T. zbog direktne veze s paljenjem zgrade Predsjedništva BiH


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook