I DALJE NEPOZNATO ŠTA SE DOGODILO S BOEINGOM 777

Potraga za avionom koji je nestao s radara: Na moru primijećene dvije pruge od goriva duge 20-ak kilometara

Arhiva08.03.14, 16:56h

Nismo sigurni odakle dolaze ovi tragovi goriva, poslali smo vijetnamske brodove prema toj zoni, izjavio je na državnoj televiziji general Vo Van Tuan, pomoćnik zapovjednika vijetnamske vojske

Malaysia Airlines

Vijetnamski avioni, koji su krenuli u potragu za Boeingom 777 Malysia Airlinesa koji je u subotu nestao s 239 putnika, primijetili su dvije paralelne pruge od goriva dugačke nekoliko kilometara u moru centralne Kine, izjavio je visoki vijetnamski vojni zvaničnik.

- Dva naša aviona su primijetila dvije pruge od goriva u dužini od 15 do 20 kilometara, na 500 udaljenosti jedne od druge - izjavio je na državnoj televiziji general Vo Van Tuan, pomoćnik zapovjednika vijetnamske vojske.

- Nismo sigurni odakle dolaze ovi tragovi goriva, poslali smo vijetnamske brodove prema toj zoni - dodao je on.

Ove dvije pruge su prvi mogući znakovi aviona MH370, koji je u subotu ujutro izgubio kontakt sa zračnom kontrolom negdje između istočne Malezije i južnog Vijetnama.

Boeing 777-200, koji je trebalo da sleti u Peking u 06.30 sati po lokalnom vremenu, nestao je u subotu u 02.40 sati, dva sata poslije polijetanja iz Kuala Lumpura, saopćila je kompanija.

Prevozio je 227 putnika iz 14 zemalja i 12 članova posade, svi Malezijci, javlja agencija AFP.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: MALEZIJA: Avion s 239 putnika nestao s radara


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook