SELEKTOR BH. REPREZENTACIJE STAO U KRAJ NAGAĐANJIMA

SUŠIĆ: Džeko je ljut na mene zbog nepozivanja Ibričića, a Hajrović je loše primljen u ekipu

Arhiva08.03.14, 15:48h

Preko tih stvari moraju preći i u utakmicu ući punog gasa, a ne ljuti i neraspoloženi. Oni se moraju skoncentrirati na igru, a ne na to koga selektor zove, kaže Sušić

Safet Sušić novaSelektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić je potvrdio nagađanja da je Edin Džeko uoči utakmice protiv Egipta bio razočaran nepozivanjem svog cimera Senijada Ibričića.

"Džeko treba shvatiti jednu stvar - selektor je taj koji određuje ko je pozvan i ko igra", rekao je Sušić za Dnevni avaz, prenose mediji.

Sušić je priznao i da su Džeko i kapetan Emir Spahić tražili sastanak uoči utakmice u Innsbrucku.

"Otvoreno sam rekao i njemu i Spahiću na sastanku da ja odlučujem ko će igrati. Kada oni budu izbornici, neka biraju koga hoće, ali dok sam ja tu neće", izjavio je iskreni Sušić i dodao:

"Razumljivo je da ste vezani za nekog s kim ste godinama u sobi i da vam nije drago kada te osobe nema. Ima i ljutnje, to znam po sebi. I ja sam bio igrač, ali nikada nisam prigovarao treneru zbog toga. Neće ni Džeko i Spahić. Bar ne dok sam ja tu. Preko tih stvari moraju preći i u utakmicu ući punog gasa, a ne ljuti i neraspoloženi. Oni se moraju skoncentrirati na igru, a ne na to koga selektor zove."
 
Što se tiče pozivanja Izeta Hajrovića koji nije dobro primljen u ekipu, a koji je kasnije golčinom u Slovačkoj odveo BiH u Brazil, Sušić kaže:

"Tino-Sven Sušić je dobro dijete i ne govorim to zato što je sin mog brata. Primljen je kao i svaki drugi igrač. Koliko ja znam, samo je Izet Hajrović imao problema po dolasku u reprezentaciju."

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook