ZAGREB/ 2. DAN KONFERENCIJE BIZNIS PLUSA

JOSIPOVIĆ: Medijski i poslovni network u regiji je od velike važnosti

Arhiva08.03.14, 11:33h

Smatram da je ono što Biznis plus portal radi dobro, ne samo za gospodarstvenike nego i za naše zemlje. Stoga sam i odlučio podržiti ovaj projekt, izjavio je Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske koji je i generalni pokrovitelj poslovne konferencije u Zagrebu

josipovic biznis klubZemlje u regiji, ali i zemlje iz cijele Europe, rekao je Josipović, imaju velike probleme u gospodarstvu, te im prijeti nezadovoljstvo građana. Međutim, ono što gospodarstvenici mogu i trebaju učiniti, smatra on, jest da jedni drugima pruže ruku i da surađuju na poboljšanju stanja u gospodarstvu svih ovih zemalja.

- Inovativnost, hrabrost i snagu nije lako naći, ali vi to imate i trebate to iskoristiti. Zajednički nastup je nešto što još uvijek nosi loše konotacije, ali ja sam od onih koji to podržavaju i vjeruju da je to moguće uspješno raditi. Smatram i da je jako mnogo kompatiblnih kompanija iz regije čije mogućnosti nisu dovoljno iskorištene, istaknuo je Josipović te podsjetio na dobre primjere suradnje tvrtki iz regije, koja je bila rezultat zajedničkih napora i znanja, među kojima su Končar i Energoinvest, koji su i članovi Biznis plus kluba.

Ulazak u Europsku uniju je nešto čemu teže sve zemlje regiije, a Hrvatska i Slovenija, koje su već članice, u tome im mogu pomoći. Poslovna suradnja je, svakako, korak koji ih približava tom cilju.

Hrvatska je, kako je kazao Josipović, spremna za suradnju i zajedničko osvajanje tržišta.

- Kada smo ušli u EU znali smo da je to velika prilika, ali i izazov za nas. Međutim, Europska unija otvara mnoge mogućnosti i onim zemljama koje nisu njene članice, nudi im prilike, a na njima je da te prilike iskoriste. Smatram da se na ovoj konferenciji trebaju sagledati sve mogućnosti i prilike koje EU nudi, zaključio je Josipović, te kazao sudionicima konferencije kako je svjestan da se oni svakodnevno susreću s problemima, ali kako je dio odgovora na te probleme nastup na trećim tržištima zajedničkim snagama.

Za kraj je poručio kako želi da projekt koji su mediji iz regije pokrenuli uspije i da pomogne gospodarstvenicima da ostvare suradnju.

Poslovni skup u Zagrebu je prvi u ovoj godini koji organizira Biznis klub, a naredni će biti početkom ljeta u Sarajevu. 

Depo doo je član Poslovnog Biznis kluba.

BUSSINESS.HR/DEPO PORTAL


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook