VIDEO/SELIM BEŠLAGIĆ, ČLAN GLAVNOG ODBORA SDP ZA FACE TV

Lagumžija je kriv za trenutnu lošu politiku SDP-a

Arhiva08.03.14, 10:29h

Nekadašnji gradonačelnik Tuzle Selim Bešlagić je u intervju za Centralni dnevnik Senada Hadžifejzovića govorio kritički i o lošem vođenju politike od strane vrha SDP-a i predsjednika Zlatka Lagumdžija

selim bešlagić nova„Kada se bi se dozvolilo Nerminu Nikšiću da u javnosti iznese svoju analizu, vidjelo bi se da je Vlada FBiH dosta uradila u njegovom mandatu. Ali nije tu problem, radi se o tome što se nisu sprovodile politike iz naših programskih smjerenica... Bilo je tu dosta nekometentnosti naših kadrova, prvo smo, ako nam je statut to branio, napravili koaliciju sa nacionalnim strankama. U redu, ako smo napravili, onda smo to morali gurati do kraja izbornog ciklusa. Ali mi smo onda pravili novu koaliciju i izašli na teren da nas svi mogu napadati i da se stalno branimo... Potom, SDP je morao voditi računa o interesima crvene Tuzle ali nije. Ja sam ovo sve iznio na Glavnom odboru ali opet se neke stvari ponavljaju kada je u pitanju vođenje partije. Naše percepcije nisu iste... Nije puno bolji ni naš općinski načelnik, njegova greška je što ne razgovaraju sa ljudima, zato nam se i ovo događa.

Na pitanje novinara ko je kriv, Bešlagić je nedvosmisleno izjavio:

- Zna se ko je kriv. Vrh SDP i naročito predsjednik Lagumdžija. I da se pogrešno ne shvati, ja ovo ne govorim da ja bio predsjednik umjesto njega nego govorim svoje mišljenje.

Face TV/DEPO PORTAL


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook