UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ/ EGZEKUCIJA NA FUDBALSKOM IGRALIŠTU

Pripadnici Al Kaide ubili i za primjer objesili 'američkog špijuna'

Arhiva07.03.14, 18:23h

U letku koji su pripadnici Al-Kaide dijelili stanovnicima Šrira kaže se da je pogubljenje ove osobe predstavljalo “odmazdu” i upozorenje svim koji šuruju sa Amerikancima

pažnja, uznemirujući sadržaj
Tijelo čovjeka koga su militantni islamisti u Jemenu ubili jer je navodno bio američki špijun i postavljao mikročipove za navođenja američkih bespilotnih letjelica, obješeno je o prečku gola na zapuštenom fudbalskom igralištu izvan grada Al Šrira, u jugoistočnoj pokrajini Hadramout, “za primjer” drugima.

U letku koji su pripadnici Al-Kaide dijelili stanovnicima Šrira kaže se da je pogubljenje ove osobe predstavljalo “odmazdu” i upozorenje svim koji šuruju sa Amerikancima.

Pored toga, u letku se tvrdi i da je ubijeni u automobile i kuće koje su pripadnici Al Kaide koristili i smatrali bezbjednim postavljao mikročiopove za navođenje američkih dronova.

U nekim zabačenim oblastima južnog Jemena, gdje je državna vlast slabo prisutna, Al Kaida ima značajan uticaj i moć. Te oblasti su nestabilne i potresaju ih stalni sukobi zmeđu vladinih snaga i militantnih pobunjeničkih grupa, među kojima je jedna i Al Kaida. Jemen je glavna baza Al Kaide na Arabijskom poluostrvu, i vjeruje se da ona tamo ima nekoliko stotina aktivnih pripadnika.

Pripadnici Al Kaide ubili i za primjer objesili 'američkog špijuna'

Pripadnici Al Kaide ubili i za primjer objesili 'američkog špijuna'

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook