KONTAKTI USPOSTAVLJENI TOKOM RATA U BIH

Četnički dobrovoljci odlaze u Krim da ratuju na strani Rusa

Arhiva06.03.14, 20:35h

Stevan Vukojević, član Četničkog pokreta, objašnjava da su kontakti uspostavljeni sa kozacima i Rusima koji su u BiH i Krajini ratovali na srpskoj strani. Od tada postoji, kako kaže za B92, saradnja, a spaja ih, dodaje, tradicija i pravoslavlje

četnici u krimuStevan Vukojević, član Četničkog pokreta, objašnjava da su kontakti uspostavljeni sa kozacima i Rusima koji su u BiH i Krajini ratovali na srpskoj strani. Od tada postoji, kako kaže za B92, saradnja, a spaja ih, dodaje, tradicija i pravoslavlje:

"Nas niko ne naoružava. Oni su ljudi otišli ako su prošli carinu i granicu, nisu mogli da nose oružje, je l' tako? Oni su otišli tamo. Oni mogu da rade humanitarni karakter, da pomažu stanovništvu, jer tamo je nastao haos", kaže Vukojević.

A čovjek koji se predstavlja kao komandant odreda "Vukovi" Milutin Mališić nije novo ime. On je 2000, kao član takozvane Oslobodilačke srpske armije, bio dio grupe kojoj je suđeno za navodnu pripremu atentata na Slobodana Miloševića i generala Pavkovića, o čemu su izvještavali i strani mediji.

(b92/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook