HRVATSKOJ MORA VRATITI 3,2 MILIONA KUNA

Ljubo Ćesić Rojs osuđen na godinu dana zatvora

Arhiva06.03.14, 14:25h

Osuđen je na kaznu zatvora od godine dana koja će se, uz njegov pristanak, zamijeniti radom za opće dobro tako da će za jedan dan zatvora morati dva sata raditi za opće dobro

Ljubo Ćesić Rojs

Ljubo Ćesić Rojs osuđen je danas na Županijskom sudu u Zagrebu na godinu dana zatvora, koja će uz njegov pristanak biti zamijenjena radom za opće dobro, zbog toga što je nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac otpisao tri milijuna kuna duga.

Bivši saborski zastupnik, penzionisani general Ljubo Ćesić Rojs proglašen je krivim jer je kao pomoćnik ministra odbrane i načelnik Sektora za gospodarenje otpisao Hrvatskom dragovoljacu tri miliona kuna duga, a klubovima iz Hrvatske i BiH omogućio korištenje ugostiteljskih objekata MORH-a bez plaćanja. Državi mora vratiti 3,2 miliona kuna, za koliko je oštetio Republiku Hrvatsku, stoji u presudi.

Rojs je oslobođen optužbe da je bez ovlasti zapovijedio izdavanje cigareta, plastičnih čaša i druge potrošne robe vrijedne 2,3 miliona kuna 66. pukovniji, koja službeno nije bila u sastavu Hrvatske vojske.

Osuđen je na kaznu zatvora od godine dana koja će se, uz njegov pristanak, zamijeniti radom za opće dobro tako da će za jedan dan zatvora morati dva sata raditi za opće dobro.

 (Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook