FOTO/ 28. DAN DEMONSTRACIJA U BH. PRIJESTOLNICI

Okončana blokada Sarajeva: Tramvaji i trolejbusi počeli voziti!

Arhiva05.03.14, 18:11h

Skenderija, Centar, Željeznička stanica u Sarajevu su danas blokirani za saobraćaj, a jednosmjerne ulice, kao alternativni pravci bez ikakvih najava i znakova postale su dvosmjerne

Demonstrantima se pridružili taksisti, mart 2014/ Foto: AAFoto: AA

Kratko prije 18 sati je počela normalizacija gradskog saobraćaja u Sarajevu, a prvi tramvaj, nakon blokade prometa, zaputio se u pravcu Baščaršije, rečeno je Agenciji Fena iz dispečerske službe preduzeća gradskog prijevoznika GRAS.

U dispečerskoj službi očekuju da će tramvaji i trolejbusi ubrzo saobraćati prema ustaljenom redu.

Demonstranti u Sarajevu danas su blokirali glavne saobraćajne raskrsnice u centru grada, zbog čega je tramvajski i trolejbuski saobraćaj bio potpuno obustavljen.

Skenderija, Centar, Željeznička stanica u Sarajevu su danas bili blokirani za saobraćaj, a jednosmjerne ulice, kao alternativni pravci bez ikakvih najava i znakova postale su dvosmjerne.

Demonstranti i taksisti, koji su se pridružili protestima, automobilima su blokirali sve tramvajske i trolejbuske raskrsnice u centru grada, a građani, studenti i đaci išli su pješice po kiši.

Demonstrantima se pridružili taksisti, mart 2014/ Foto: AA

protesti u Sarajevu - kiša/ foto: AA

Učesnici demonstracija najavili su da će ostati na raskrsnicama i ispred zgrade Predsjedništva BiH u centru Sarajeva do kraja dana i cijelu noć.

Demonstrantima se pridružili taksisti, mart 2014/ Foto: AA

U glavnom gradu BiH demonstracije su počele 7. februara, i od tada svakodnevno se demonstranti okupljaju ispred zgrade Predsjedništva BiH, a saobraćaj svakog dana biva po nekoliko sati obustavljen.

Zbog hladnog vremena i kiše koja pada od jutros, znatno je manji broj demonstranata, a na ulice su izašli samo najuporniji. Tako su među prisutnim uglavnom starije osobe, bivši logoraši, penzioneri i nezaposlene osobe.

protesti u Sarajevu - kiša/ foto: AA

Demonstranti uzvikuju slogane “Lopovi” i “Ostavke” i nose transparente s porukama protiv vlasti. Oni pozivaju građane da izađu na ulice te da zajedno traže svoja prava.

Demonstrantima su se pridružili i taksisti nekoliko taxi kompanija.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook