'COCTAIL NIGHT' U THE PUBU NA MALTI ZA ŽIVOT 29-GODIŠNJE DJEVOJKE

Mirela je dva puta ranjena, a sada je teško bolesna i treba joj naša pomoć!

Arhiva05.03.14, 13:20h

Transplatacija bubrega Mireli Blekić urađena je 2010. godine; donor je bio njen otac, no nažalost, operacija nije uspjela.Bila je u komi danima i priključena na aparate za disanje, opala joj je kosa, a za posljedicu je imala i teško oštećenje sluha. Bila je nepokretna godinu dana. Sada joj se pružila nova šansa za život...

Mirela BlekićMirela Blekić ima 29 godina. Već se šest i po godina bori za život i tri puta sedmično ide na dijalizu.

Razlog zbog kojeg su Mireli zatajili bubrezi nikada nije otkriven. Jedna transplatacija urađena je 2010. godine; donor je bio njen otac, no nažalost, operacija nije uspjela.

Bila je u komi danima i priključena na aparate za disanje, opala joj je kosa, a za posljedicu je imala i teško oštećenje sluha. Bila je nepokretna godinu dana.

No, Mirela je veliki borac i sada joj se pružila prilika da riješi svoje zdravstvene probleme i spasi svoj život. Transplatacija se treba izvršiti u Toulouse klinici u Francuskoj, za šta je potrebno 110.000 KM.

Mirela Blekić je nezaposlena, a živi s majkom koja je duševni bolesnik, i bratom koji je također nezaposlen. Žive od majčine invalidnine i povremenih poslova koje brat radi.

I majka i ona su bile ranjavane u ratu, Mirela dva puta, a majka je ostala bez ruke. Mirela tri puta sedmično ide na dijalizu koja traje četiri sata i koja se obavlja peko katetera koji se nalazi na vratu. Do sada je preživjela četiri sepse.

The Pub na Malti, u želji da pomogne ovoj hrabroj djevojci, u četvrtak, 6. marta, organizuje Coctail Night, a svi prihodi od naručenih koktela idu u fonf za pomoć Mireli Blekić.

Također, svi koji Mireli žele pomoći, mogu to uraditi i uplatom na račun 1990496065531685 kod Sparkasse banke ili pozivom na broj 090.291-068 (samo za korisnike BH Telecoma).

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook