TVRDI DA SE RADI O 'NELEGALNIM AKTIVNOSTIMA'

Pandurević: Neko mora snositi odgovornost zbog proslavljanja 1. marta

Arhiva04.03.14, 18:13h

Poslanica Srpske demokratske stranke (SDS) u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević pozvala je danas člana Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića i zamjenicu ministra inostranih poslova BiH Anu Trišić-Babić da preduzmu konkretne mjere u vezi s proslavama 1. marta u ambasadama BiH

Aleksandra Pandurević novaPoslanica Srpske demokratske stranke (SDS) u Parlamentu BiH Aleksandra Pandurević pozvala je danas člana Predsjedništva BiH Nebojšu Radmanovića i zamjenicu ministra inostranih poslova BiH Anu Trišić-Babić da preduzmu konkretne mjere u vezi s proslavama 1. marta u ambasadama BiH, tvrdeći da se radi o “nelegalnim aktivnostima, usmjerenim protiv Republike Srpske”.

- Ambasadori ovo nisu mogli niti smjeli da urade bez instrukcija i neko je morao da odobri te troškove, pa da vidimo ko je u MIP-u zloupotrijebio svoje funkcije. Ako su to ambasadori radili samovoljno, onda se mora pokrenuti inicijativa za njihov opoziv - rekla je Pandurević na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Navodeći da su proslave 1. marta organizirane u Oslu, Kopenhagenu, a posebno u Briselu, gdje je, kako je navela, ambasadorica BiH Biserka Turković organizirala proslavu za 600 zvanica u vrlo skupom hotelu “Grand plac”, ona je istakla da ni Radmanović niti Trišić-Babić nisu ništa preduzeli povodom toga.

Govoreći o inicijativi SNSD-a za smanjenje plaća funkcionerima u bh. institucijama vlasti, Pandurević je kazala da se radi o “demagogiji”, pojasnivši da je Milorad Živković iz SNSD-a predložio zakon o visini plaća koji bi neki budući Savjet ministara BiH usklađivao s postojećim Zakonom o plaćama imenovanih funkcionera.

(fena/dh)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook