FOTO/ INCIDENT NA PROTESTIMA U SARAJEVU

Pobjegao s mjesta nesreće: Automobilom pokušao proći kroz blokiranu raskrsnicu, dvojica demonstranata povrijeđena!

Arhiva04.03.14, 13:50h

Saobraćaj su najprije blokirali ispred zgrade Predsjedništva u Titovoj ulici, a zatim i raskrsnicu ispred Higijenskog zavoda

protesti u Sarajevu - policija/ Foto: AAFoto: AA

Na današnjim demonstracijama u Sarajevu desio se incident kada je jedan vozač pokušao da automobilom prođe raskrsnicom kod Higijenskog zavoda koji su demonstranti blokirali pri čemu je udario dvije osobe a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu.

Oko dvojice povrijeđenih okupili su se drugi demonstranti i pokušavaju da im pomognu.

Jedan od povrijeenih demonstranata je odvezen kolima Hitne pomoći radi medicinskog zbrinjavanja, javio je reporter Agencije FENA s mjesta demonstracija.

Zbog protesta građana, od 12.35 sati blokirana je raskrsnica ulica Titova i Alipašina u Sarajevu (kod Higijenskog zavoda).

Oko stotinu demonstranata, mahom starijih građana, i danas se najprije okupilo ispred zgrade Predsjedništva BiH u Sarajevu da izraze nezadovoljstvo radom aktuelne vlasti.

protesti u Sarajevu - policija/ Foto: AA

Saobraćaj su najprije blokirali ispred zgrade Predsjedništva u Titovoj ulici, a zatim i raskrsnicu ispred Higijenskog zavoda.

Demonstranti prave buku pištaljkama i skandiraju "ostavke, ostavke".

VEZANI TEKST:

INCIDENT NA DANAŠNJIM PROTESTIMA U SARAJEVU: Vozilom na demonstrante: MUP KS svim silama nastoji da prekine građanski bunt - i pod cijenu izazivanja opće opasnosti!

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook