POD PRITISKOM SAD-A

Putin naredio povlačenje vojske s ukrajinske granice!

Arhiva04.03.14, 10:26h

Kako javlja BBC, ruske trupe su se već povukle sa granica sa Krimom. Taj medij podsjeća da je prije toga SAD najavila da priprema niz sankcija protiv Rusije zbog krize na Krimskom poluostrvu

Vladimir Putin nova"Vrhovni komandant oružanih snaga Ruske Federacije, Vladimir Putin, izdao naređenje vojnicima i jedinicama koji su učestvovale u vojnim vježbama, da se vrate u svoje baze", rekao je Dmitrij Pjeskov i dodao da su vježbe bile uspješne, prenijela je agencija Reuters.

Kako javlja BBC, ruske trupe su se već povukle sa granica sa Krimom. Taj medij podsjeća da je prije toga SAD najavila da priprema niz sankcija protiv Rusije zbog krize na Krimskom poluostrvu.

Međutim, kako prenosi AP, proruske snage, koje su preuzele kontrolu nad vazduhoplovnom bazom Belbek na Krimu, ispalile su jutros nekoliko metaka u vazduh u znak upozorenja, dok im se približavalo oko 300 ukrajinskih vojnika, ranije zaposlenih u toj bazi.

Prema navodima te agencije, više desetina ruskih vojnika su u bazi Belbek čuvali aerodrom, kad su počeli da im se približavaju nenaoružani ukrajinski vojnici. Da bi ih naveli da se povuku, ruski vojnici su ispalili nekoliko metaka u vazduh i upozorili da će pucati na Ukrajince ukoliko nastave da im se približavaju, javio je AP.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook