SLUČAJNO SNIMLJEN PAPIR

Razotkrio ih tajni dokument: Javno obećavaju sankcije, a protiv Rusije zapravo neće poduzeti ništa!

Arhiva04.03.14, 08:53h

Iako se zapadne zemlje trse koja će biti glasnija u povicima da će Rusiji uvesti ekonomske sankcije zbog invazije na Ukrajinu, tajni dokument koji neko od dužnosnika britanske vlade nije uspio sakriti pred fotoobjektivima otkriva da sankcije nekim državama baš i nisu prioritet

britanski dokumentIako se zapadne zemlje trse koja će biti glasnija u povicima da će Rusiji uvesti ekonomske sankcije zbog invazije na Ukrajinu, tajni dokument koji neko od dužnosnika britanske vlade nije uspio sakriti pred fotoobjektivima otkriva da sankcije nekim državama baš i nisu prioritet.

Pred Downing Streetom je snimljen sadržaj jednog tajnog dokumenta iz kojeg se vide planovi Velike Britanije, a koji sankcije ne uključuju.

Strategija britanske vlade je pokušati omogućiti Ukrajini zamjensku rutu kojom bi joj, u slučaju da Rusi zatvore cjevovode, stizali nafta i plin.

Na dokumentu izričito piše da ne dolazi u obzir uvođenje trgovinskih sankcija ili zatvaranja londonskog Cityja bogatim ruskim biznismenima. Također, namjera je Londona pokušati utišati raspravu o mogućim pripremama vojnog odgovora na rusku intervenciju u Ukrajini.

Fotografije tajnog dokumenta pojavile su se na Twitteru.

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook