BILL GATES PONOVO ZASJEO NA TRON

Na Forbesovoj listi najbogatijih rekordan broj žena

Arhiva04.03.14, 08:33h

Facebookova glavna operativna direktorica Sheryl Sandberg je na popisu prvi put, a od 268 novopridošlica 42 su žene, što je najveći udio novih ženskih milijardera ikada

Bill Gates novaOsnivač Microsofta Bill Gates vratio se nakon četiri godine na čelo Forbesove liste najbogatijih na svijetu, a titulu je preuzeo od telekomunikacijskoga mogula Meksikanca Carlosa Slima Helua koji je četiri godine bio prvi, objavljeno je u ponedjeljak.

Gates, čiji je imetak u zadnjih godinu dana narastao za devet milijardi dolara, bio je prvi 15 od zadnjih 20 godina.

Treće mjesto već drugi put zaredom drži španski trgovac odjećom Amancio Ortega, najpoznatiji po lancu trgovina Zara. On je još malo odmaknuo od ponovno četvrtoga milijardera Warrena Buffeta.

Američki kockarski tajkun Sheldon Adelson, koji je u svoje bogatstvo dodao još 11,5 milijardi, vratio se među prvih deset, gdje ga nije bilo od 2007.

Još je jedna novost na Forbesovoj listi: da bi bogataš ušao u prvih dvadeset, morao je imati rekordnih 31 milijardu dolara. Lani je za ulazak među 20 trebalo težiti neto 'samo' 23 milijarde.

Forbesova godišnja lista milijardera sadrži čak 172 žene, što je povećanje za 25 posto u odnosu na prošlogodišnjih 138 žena milijardera.

Facebookova glavna operativna direktorica Sheryl Sandberg je na popisu prvi put, a od 268 novopridošlica 42 su žene, što je najveći udio novih ženskih milijardera ikada.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook