FOTO/ NOVI DETALJI SA DANAŠNJIH DEMONSTRACIJA

Dženaza u centru Sarajeva: Ispred Predsjedništva BiH 'sahranjeni' domaći lideri!

Arhiva03.03.14, 12:39h

Građani su pripremili improvizovani stećak na kojem su ispisana imena nekih bh. političara na koje stavljaju cvijeće i čitaju govore koji su karakteristični za sahrane i dženaze

dženaza za političare
Demonstranti su danas u 12 sati ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu blokirali saobraćaj.

Oko 50 građana uzvikuju "ostavke" i ponavljaju ranije postavljene zahtjeve.

Demonstranti su, također, za danas pripremili performans koji simbolizira sahranu bosanskohercegovačkih lidera.

Pripremili su improvizovani stećak na kojem su ispisana imena nekih bh. političara na koje stavljaju cvijeće i čitaju govore koji su karakteristični za sahrane i dženaze. Demonstranti su kazali da će improvizovani stećak koji predstavlja spomenik za bh.političare koji su za narod, kako su rekli, umrli, ostati do kraja oktobra da bi prolaznici ostavljali cvijeće i upisivali se u "knjigu žalosti".

dženaza za političare

Nakon performansa jedna grupa demonstranata je na spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva u Velikom parku položila cvijeće. Demonstranti su kazali da su na taj način od roditelja ubijene djece tražili oprost što nisu uspjeli zaštititi tu djecu tokom agresije.

Oko stotinu demonstranata premjestilo se na raskrsnicu kod Higijenskog zavoda u Sarajevu gdje su blokirali saobraćaj, tramvaji saobraćaju iz pravca Skenderije prema Marijin-Dvoru.

dženaza za političare

Demonstranti koji su okupljeni na raskrsnici kod Higijenskog zavoda u Sarajevu još saobraćaj drže blokiranim, a najavili su da će blokada koja je planirana do 17.00 sati biti produžena do 18.00 sati.

Okupljeni se obraćaju putem razglasa, te iznose svoje nezadovoljstvo i ideje za rješavanje situacije.

Tramvaji saobraćaju iz pravca Ilidže do Željezničke stanice.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook