GLAVNI GRAD BIH NEMOĆAN PROTIV ULIČNIH KRIMINALACA

U Sarajevu nove oružane pljačke: Može li iko zaštiti radnice kada im razbojnici stave nož pod grlo?!

Arhiva03.03.14, 12:29h

U njedjelju u 17.30 sati u ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet live”... U nedjelju u 17.50 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici “DP Marketi”... Ima li kraja?

Januarsko proljeće na ulice izmamilo SarajlijeRAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U SPORTSKOJ KLADIONICI "BET LIVE"

U njedjelju u 17.30 sati u ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet live”.

Tom prilikom N.N. osoba je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI "DP MARKETI"

U nedjelju u 17.50 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicama u prodavnici “DP Marketi”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

RAZBOJNIŠRVO NAD RADNICOM U PRODAVNICI "RAŠMER"

U nedjelju u 20.45 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Rašmer”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Č.B., M.B. I  M.S. UHAPŠENI ZBOG KRAĐE

U nedjelju u 02.45 sati građani su obavjestili I PU da je u toku teška krađa u kuću, ulica Čekaluša, općina Centar Sarajevo. Izlaskom na lice mjesta, policijski službenici su zatekli i lišili slobode Č.B., rođen 1985.godijne u Peći, M.B., rođen 1981.godine u Đakovici i mldb. M.S., rođen 1999.godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično - teška krađa. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenih osoba  će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

G.S. UHAPŠEN ZBOG KRAĐE

U nedjelju u 00.15 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode G.S., rođen 1982.godine, nastanjen u Brčkom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo - teška krađa, na štetu H.S. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

M. DŽ. UHAPŠENA ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA

U nedjelju u 16.50 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode M.Dž., rođena 1969. godine u Konjicu, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo - napad na ovlaštenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.Dž. je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.

OBOREN PJEŠAK H.DŽ.

U nedjelju u 18.20 sati, na kolovozu ulice Željeznička, općina Ilidža, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka H.Dž, rođen 1937.godine, nastanjen u Sarajevu, od vozila “audi A-6”, reg. oznake A29-O-512, kojim je upravljao vozač Š.Dž., rođen 1975.godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede zadobio je H.Dž., a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU u Sarajevu, gdje je zadržan na daljem liječenju. O ovome je obaviješten tužilac Kantonlanog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

ODRŽAVANJE PROTESTI

U nedjelju u 11.55 sati, ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine okupilo se oko 40 građana. Za vrijeme protesta saobraćaj je bio obustavljen na raskrsnici ulica: Alipašina - Maršala Tita - Hamze Hume, općina Centar Sarajevo u vremenskom periodu od 12.35 - 17.00 sati, nakon čega su se okupljeni građani razišli.

KS - 24 SAOBRAĆAJNE NEZGODE

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 24 saobraćajne nezgode, od toga 21 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a tri lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, 6 osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i jedno neregistrovano vozilo. saopćeno je iz MUPKS-a.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook