GRADIMIRA GOJERA RAZLJUTIO PREDIZBORNI GOVOR PREMIJERA SRBIJE

Ako je i od 'malog Slobe' - Dačića, poklonika lika i djela Slobodana Miloševića, mnogo je!

Arhiva03.03.14, 12:19h

Gradimir Gojer, dopredsjedatelj Gradskog vijeća Grada Sarajeva i dopredsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu, reaguje na jučerašnji predizborni govor Ivice Dačića u Beogradu

Gradimir GojerRazumljivo je da zapaljivi predizborni govori i različiti stranački istupi koriste teško verbalno topništvo, ali ono što je izgovorio na predizbornom skupu Socjalističke partije Srbije u Beogradu njen lider, inače, formalno, premijer Republike Srbije Ivica Dačić, ne doprinosi miru i stabilnosti u regionu i predstavlja atak na Državu Bosnu i Hercegovinu!

Dačić je tom prigodom kazao, naravno, slaveći svog idola i vođu, ratnog zločinca Slobodana Miloševića, da je on - Slobodan Milošević stvorio Republiku Srpsku?!?

Ako je i od 'malog Slobe'- Dačića, poklonika lika i djela Slobodana Miloševića, mnogo je!

Pogotovo što je u svom govoru, ushitno 'mali Sloba' uzviknuo i sljedeću misao: "…učinićemo sve da Republika Srpska traje večno …!!!?"

Ovakva retorika, čak i onda kad je predizborna, samo dodatno komplicira prilike u regionu. Republika Srpska, koja je entitet masovnih grobnica ne bi trebala služiti na čast niti jednom Srbinu u svijetu, a kada joj stoljeća unaprijed prognozira postojanje premijer Dačić, to onda ima itekakve implikacije na međudržavne odnose Republike Srbije i BiH.

Naravno da Dačiću nije palo na pamet da kaže da će sve učiniti da tisućugodišnja tradicija trajanja BiH treba da se nastavi i da će Republika Srbija, čiji je on premijer poštovati i dalje podupirati njenu državnost i cjelovitost, međunarodno priznatu!!!

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook