KADROVSKE PROMJENE NA ČELU TURSKE AGENCIJE

Adis Karadža - novi urednik Anadolu Agency Balkans

Arhiva03.03.14, 11:54h

Karadža je i ranije bio i član Upravnog odbora Vijeća za štampu te radio kao novinar u brojnim bosanskohercegovačkim medijima

Adis KaradžaAdis Karadža, bivši glavni urednik Klix.ba, najposjećenijeg internet portala u Bosni i Hercegovini priključio se timu Regionalnog ureda za Balkan Anadolu Agency (AA).

Karadža je i ranije bio i član Upravnog odbora Vijeća za štampu te radio kao novinar u brojnim bosanskohercegovačkim medijima.

 „Prelazim u novinsku agenciju čije sam vijesti svakodnevno objavljivao u protekle dvije godine i ovo predstavlja jedno novo iskustvo i korak naprijed u mojoj profesionalnoj karijeri. Velika je čast i privilegija biti dio AA tima. Vjerujem da ću svojim iskustvom i znanjem  doprinijeti učvrščivanju pozicije AA kao najbolje regionalne agencije na Balkanu.“

Anadolu Agency 11. marta ove godine slavi drugu godišnjicu rada Regionalnog ureda za Balkan.

U protekle dvije godine balkanska direkcija Anadolu Agency postala je najviše prenošena novinska agencija u toj regiji.

Anadolu Agency (AA) je otvorila svoje predstavništvo u Briselu u oktobru ove godine i zajedno sa predstavništvom AA na Balkanu postala je jedan od značajnih i pouzdanih izvora vijesti u Evropi.

Inače, posljednjih mjeseci značajno je povećan broj pretplatnika na vijesti AA u Evropi pa su tako odnedavno novi pretplatnici vijesti AA ugledne evropske medijske kuće Euronews i Detusche Welle.

Pored servisa na šest jezika, turskog, engleskog, arapskog, ruskog, kurdskog i BHS, AA je pokrenula probno emitovanje na francuskom jeziku, tako da će vijesti 1.500 Anadolijinih reportera iz 56 zemalja biti prenošene i na francuskom jeziku.

U okviru Regionalnog ureda za Balkan Anadolu Agency će uskoro sa sjedištem u Sarajevu pokrenuti i servis na albanskom jeziku, a u okviru Vizije povodom 100. godišnjice od osnivanja AA je najavila ulazak među pet vodećih svjetskih novinskih agencija.

(Anadolija/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook