SUMNJIČE SE ZA ORGANIZOVANI KRIMINAL

U toku akcija hapšenja više stotina osoba u BiH, uključeno preko 2.000 policajaca

Arhiva03.03.14, 09:14h

Akcija kodnog naziva “Sigurnost” je počela jutros u šest sati. Uhapšene osobe sumnjiče se za organizovani kriminal u vezi sa trgovinom drogom, ucjenama, kamatarenjem i drugim kaznenim djelima

SIPA naslAkcija je usmjerena protiv grupa i pojedinaca nosilaca teškog i organizovanog kriminala. I okviru akcije, kako je saopćeno iz FUP-a, trenutno se vrše pretresi na preko 150 lokacija.

Federalna uprava policije zajedno sa kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova od jutros na području Federacije Bosne i Hercegovine provodi opsežnu operativnu akciju kodnog naziva „Sigurnost“.

Akcija je usmjerena protiv grupa i pojedinaca nosilaca teškog i organizovanog kriminala.  I okviru akcije, kako je saopćeno iz FUP-a,  trenutno se vrše pretresi na preko 150 lokacija.

Akcija se provodi pod nadzorom nadležnih kantonalnih tužiteljstava u koordinaciji Federalnog tužiteljstva, kao i pod nadzorom Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Akcija je rezultat višemjesečne istrage, te zajedničkih i sinhronizovanih aktivnosti svih policijskih organa u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Iz FUP-a su saopćili da će više informacija o akciji biti dostupno u toku dana. 

 

(anadolija/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook