DIPLOMATSKO SAOPĆENJE MINISTRA LAGUMDŽIJE

Neka narodi u Ukrajini samostalno odlučuju o budućnost ove zemlje

Arhiva02.03.14, 15:42h

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ovom prilikom ponavlja ranije javne apele svim građanima BiH da se uzdrže od putovanja u Ukrajinu, te poziva sve one koji se nalaze na njenom teritoriju da postupe po uputstvu MVP-a BiH koje se nalazi na zvaničnoj web stranici MVP-a BiH

zlatko lagumdzija flesSuverena Ukrajina i njeni narodi imaju pravo da svoju budućnost definiraju samostalno - izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija povodom situacije u Ukrajini.

- Pozivam na hitan dijalog svih relevantnih međunarodnih faktora u cilju sprječavanja opasne eskalacije sukoba u Ukrajini koja može imati nesagledive posljedice za regionalnu i globalnu stabilnost. Hitno smirivanje tenzija ključni je preduvjet za očuvanje mira, sigurnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine kao punopravne članice Ujedinjenih naroda.  Suverena Ukrajina i njeni narodi imaju pravo da svoju budućnost definiraju samostalno, mirno i u demokratskom dijalogu koji garantira stabilnost,a međunarodna zajednica ima dužnost i obavezu da to podrži - rekao je Lagumdžija, kaže se u saopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova  BiH.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine ovom prilikom ponavlja ranije javne apele svim građanima BiH da se uzdrže od putovanja u Ukrajinu, te poziva sve one koji se nalaze na njenom teritoriju da postupe po uputstvu MVP-a BiH koje se nalazi na zvaničnoj web stranici MVP-a BiH.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook